Nominerings- och medlemsmöte Lundby s-förening

Nominerings- och medlemsmöte Lundby s-förening

22 november KL: 18:00 - 20:00

Välkommen på Lundby S-förenings nominerings- och medlemsmöte på temat Jämlikt Hisingen! Vad hände på nationella partikongressen? Fick vi gehör för några av distriktets motioner? Vi har bjudit in Cecilia Dalman Eek att prata om vinster i välfärden. Cecilia var ett av våra kongressombud på partikongressen (3-7 november) med ansvarsområde vård efter behov. Cecilia är även (S) vice ordförande i Sahlgrenska Universitetsjukhusets styrelse. Vi bjuder på fika!

När: måndag den 22 november kl. 19-20.30

Var: HSB-föreningslokalen på Hallegatan 15 (Vågmästareplatsen)
(Alt. Zoom, länk skickas några timmar innan mötet)

 

Det kommer finna handsprit och munskydd att använda och vi ser till att hålla avstånd till varandra. Stanna hemma om du har förkylningssymptom. Ta det säkra för det osäkra!

 

Nu är det dags att nominera till valsedlar i kommun, region och riksdag, samt gruppledare i kommunstyrelsen. Nomineringsperioden är den 1-30 november. Alla nominerade ska vara tillfrågade och ha tackat ja. Både enskilda medlemmar och föreningen kan nominera. Skicka in din nominering till undertecknad inför mötet 22/11.

 

Senare i vår kommer vi ha möjlighet att nominera till uppdrag som ledamot eller ersättare i en bolagsstyrelse, nämnd eller i en stiftelse. Det handlar då också om nämndeman (i Tingsrätten, Hovrätten, Kammarrätten eller Förvaltningsrätten), Medborgarvittne, borgerlig Vigsel- eller Begravningsförrättare m.m.

 

Styrelsen har tagit fram kriterier för dem föreningen nominerar:

– Vara engagerad inom de område personen ska verka inom.- Gärna ha en anknytning till föreningen, men detta är inte ett måste om personen är särskilt lämpad för uppdraget.- I den mån det går förankra förslag i föreningen och återkoppla hur dessa tagits vidare.- Delta i en eventuell ”hearing” om en sådan skulle bli aktuell.

 

När nomineringsperioden är till ända kommer distriktets valkommitté ta hand om namnen och sätta samman listor som är baserade på varannan kvinna, 25% är under 35 år. Socialdemokratisk representation ska bygga på mångfald där valkommittén menar: Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Sexuell läggning, Könsöverskridande identitet eller uttryck, Funktionsnedsättning, Ålder, Livserfarenhet, Geografisk spridning.

För att koppla upp dig på länk kontakta Pär Johansson [email protected]

Välkomna hälsar styrelsen!

facebook Twitter Email