Vinnaren av vårkampanjens värvningstävling är…

Shadiye Heydari! Med nästan 30 nyvärvade medlemmar till Socialdemokraterna i Göteborg vann Shadiye värvningstävlingen. Men hur gjorde Shadiye för att vinna värvartävlingen och hur värvade Hewa Cardoi så att han hamnade på en god andra plats? Läs så får du ta del av deras knep!

Tillsammans värvade vi 75 nya medlemmar till Göteborgs partidistrikt under vårkampanjen. Det gjorde att vi värvade näst bäst bland partidistrikten i Sverige! Alla som var med och värvade under kampanjen ska ha ett stort tack för att de är med och ser till att vår folkrörelse växer och blir starkare.

Ett särskilt tack ska du ha Shadiye som såg till att nästan bokstavligen håva in medlemmar. Hur gjorde du detta?
Nästan alla som jag värvade under kampanjen var människor som jag har kommit i kontakt med genom personliga kontakter. De är personer som mina kompisar har sagt till mig gärna vill bli kontaktade av en aktiv socialdemokrat. Så jag gjorde tid i min kalender, tog kontakt med var och en för att träffas och prata en längre stund. Vi pratade om hur det är att vara engagerad och vad det innebär – alltså vad som krävs men också vad man får. Jag brukar vara noga med att verkligen lyssna in vad de säger och spinna vidare på det. Ofta berättar de om de problem som de ser i samhället, så som att förskolan inte fungerar, men att ingen lyssnar på dem. Då brukar jag berätta om vad jag har gjort med mitt medlemskap och då brukar ett engagemang väckas. Nu har de nyvärvade startat en ny kvinnoklubb här i Göteborg och jag ger priset i värvartävlingen till klubben istället så de kan dra igång med verksamhet direkt!

Har du några speciella värvningsknep när du pratar med människor om att engagera sig?
Att lyssna! Att ta sig tid att prata och skapa en relation. Man måste få känna sig bekväm att komma in i en helt ny värld innan man vågar ta steget. Sedan är det såklart lika viktigt att upprätthålla relationen som man har byggt upp. Att finnas där för att prata politik, hjälpa till om det finns frågor kring hur man betalar sin medlemsavgift eller frågor kring partiet.

Tack för att du delade med dig av dina knep och knåp Shadiye! Och du då Hewa, hur gjorde du för att värva till dig en andra plats i tävlingen?
Jag drivs av idén om att bli en starkare folkrörelse. Därför värvar jag nya medlemmar hela tiden! Men när jag skrev på värvningslöftet så tog jag mig en funderare vilka som jag vet är lite sossiga som jag känner i Göteborg men också i hela Sverige. Sedan skrev jag ned alla dessa och började helt enkelt att ringa. Eftersom jag känner dom så vet jag att vi har samma värderingar och vilka frågor som de brinner för. Därför var varje samtal unikt eftersom jag fokuserade på deras hjärtefråga och hur de kan bidra i partiet men också hur de genom sitt medlemskap kan påverka i frågan. Men oftast började jag samtalet om integrationen. Många valde att gå med direkt. Andra kanske inte sa ja direkt men jag ringde upp dom några gånger och tillslut fick jag över hälften av alla på min lista att bli medlemmar. Några ville kanske inte bli aktiva med de känner mig och vill stödja mig i alla fall så de blev medlemmar ändå!

Otroligt bra jobbat och låter som att du verkligen har lyckats finkamma eventuella sossar i din närhet. Har du några knep att dela med dig av när du pratar med någon som du försöker värva?
Ibland när jag verkligen behöver ta till ett extra knep för att få personen att ta steget så brukar jag lyfta aktiva medlemmar eller mer kända politiker som personen kan relatera till. Jag vet ju vilket område personen är ifrån och då brukar jag lyfta en politiker som jag vet växte upp i närheten för att verkligen understryka att alla har lika mycket rätt att engagera sig och möjlighet att få vara med i politiken!

facebook Twitter Email