Vallöfte till seniorer i Göteborg

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Göteborg 7 augusti 2014

 

S lovar seniorhotell
Socialdemokraterna i Göteborgs lovar i valet att Göteborgs äldre ska kunna lita på att de äldre skall få det stöd de behöver. Därför kommer ett seniorhotell dit äldre ska kunna checka in på eget initiativ utan något biståndsbeslut öppnas, om Socialdemokraterna i Göteborg vinner valet.

? Vi känner till oron bland äldre för att inte få en plats på ett äldreboende när man önskar det. Den oron vill vi möta med seniorhotellet där man kan skriva in sig själv för kortare perioder, upp till två veckor, säger Marina Johansson (S), kommunalråd med ansvar för äldreomsorgsfrågor.

Vallöftet innebär att Seniorhotellet med 30 platser öppnas under 2015. Där ska det finnas omvårdnadspersonal, sjuksköterskor och möjligheter att få mat och att delta i aktiviteter. Man ska också kunna checka in som daggäst.

? Vi vill komma bort ifrån biståndsbedömningen, säger hon.

Seniorhotellet ska vara öppet för den som har fyllt 67 år. För par gäller att en av dem måste ha åldern inne.

Seniorhotellet ska erbjuda:

  • Helpension
  • Upplevelser, underhållning och aktiviteter
  • Dator med internet
  • Hårvård och fotvård till självkostnadspris
  • Gym och badmöjlighet

 

Lokaliteter är ännu inte bestämda, men inriktningen är att hög tillgänglighet ska förenas med gemytlig och trivsam atmosfär. Seniorhotellet ska inte ha institutionskaraktär. Den som så vill ska kunna köpa ett glas vin eller en öl till maten.

Verksamhet ska finansieras med delar av de 370 miljoner kronor som har öronmärkts i den antagna budgeten för 2015 för insatser inom skolan och äldreomsorgen. 

Presskontakter:
Fredrik Kornebäck, pressekreterare till Magdalena Andersson, 070-246 65 03
Claes Wennberg, presskontakt till Socialdemokraterna i Göteborg, 070-814 66 73

facebook Twitter Email