Välkommen Tamara Nesic, vikarierande organisationsombudsman

Nyligen kunde vi berätta om ett antal förändringar på partidistriktets expedition med anledning av försteombudsman Arvid Hedeborgs sjukskrivning. Nu kan vi även berätta att Tamara Nesic, idag SSU-ombudsman, från och med måndag 16 augusti kommer att arbeta som vikarierande organisationsombudsman. Hon tar då över från Claes Wennberg, som under Arvids frånvaro utsetts till tillförordnad försteombudsman.

Som organisationsombudsman ansvarar man bland annat för stöd till S-föreningarna och områdeskretsarna. Vi passade på att ställa några frågor till Tamara.

Berätta, vem är du?
Mitt namn är Tamara och jag är i grunden SSU-ombudsman. Jag är en glad och positiv 23-åring som ser fram emot att ge tillbaka till rörelsen vad rörelsens gett mig. Jag bor i Kortedala där jag också är uppväxt, och jag har rötter från Serbien.

Jag brinner för jämlikhet med fokus på förorterna. Jag vet hur det är att bo i ett område med knappa resurser och stor segregation, där barn behöver tolka åt sina föräldrar och arbetslösheten är närvarande. Även om Sverige är möjligheternas land så finns problem som vi inte kan blunda för. Gängkriminalitet, brister i välfärden, problemen på bostadsmarknaden med trångboddhet, segregation och så vidare.

Självklart ligger också den feministiska kampen mig nära om hjärtat.

Hur ser du på ditt nya jobb som organisationsombudsman för Socialdemokraterna i Göteborg?
Jag är supertaggad, även om det är tråkiga omständigheter. Jag hoppas att Arvid blir frisk och åter i tjänst snabbt. Jag är glad och ärad att få frågan om att komma in och hjälpa till. Hur vi stöttar våra medlemmar och föreningar är det viktigaste av allt, så att våra folkrörelsehjältar ges de bästa möjligheterna att göra vad de gör bäst. Det kommer bli några spännande månader framöver!

Vad ser du mest fram emot?
Att få träffa alla medlemmar, stärka upp och stötta organisationen och börja förbereda för valåret. Jag är SSU:are i grunden och detta blir också en möjlighet att knyta samarbetet med dem närmare.

Välkommen!
Tack!

facebook Twitter Email