– Ransgård, ta ansvar för Göteborgs framtid

Sidan uppdaterades kl 16:00

Efter att Moderaternas talesperson i trafikfrågor i Göteborg, Martin Wannholt, sagt nej till västlänken står det klart att den moderata interna ledarstriden i Göteborg riskerar hela det Västsvenska paketet och därmed fler jobb, bättre tillväxt och bättre miljö i Göteborg. Frågan är nu om Jonas Ransgård kan låta Martin Wannholt vara kvar? Vad tycker Göteborgsmoderaterna och vad innebär en röst på dem? Vad säger Anders Borg?

Kl 16:00 Toppmoderat: Nej till västlänken. Länk till Radio Göteborg

Kl 16:00 Wannholt krävs på avgång efter utspel om västlänken. Länk till GT

Kl 15:16 Ta ansvar för Göteborgs framtid skriver Anneli Hulthén. Länk till GPs blogg

Kl 14:57: Trouvé på Vsv Handelskammaren: Populism som hotar jobb och utveckling. Länk till Ny Tid

Kl 13:58: Anneli Hulthén: Extrem splittring inom M. Länk till GP

Kl 13:10: Mattias Jonsson: Står Borg kvar bakom det Västsvenska paketet? Läs mer

Kl 12.35: Johan Nyhus: Wannholt måste avgå. Länk till GP

Kl 12.25: Mattias Jonsson ställer riksdagsfråga till Anders Borg om Wannholt-affären. Läs mer

Kl 12:00: Vad säger Socialdemokraterna om det Västsvenska paketet? Läs mer

 

Det moderata kommunalrådet Martin Wannholt, talesperson för trafikfrågor för M i Göteborg, skriver på GP debatt att han säger nej till Västlänken. ”Det är anmärkningsvärt att Moderaterna i Göteborg inte längre tydligt står bakom det Västsvenska paketet. Det är en infrastruktursatsning som utvecklar Göteborg och skapar massor av arbetstillfällen som Moderaterna nu riskerar att stoppa” säger Johan Nyhus, kommunalråd för S i Göteborg.

”Detta är ett tecken på hur splittrade M är. Den moderata ledarstriden kommer nu upp till ytan och nu offrar de det Västsvenska paketet för röstfiske. Och med det riskerar de alla de viktiga infrastruktursatsningarna och näringslivsutvecklingen i Västsverige. Om M någonsin ska få tillbaka förtroendet i frågan så måste Wannholt avgå”, säger Johan Nyhus.

Martin Wannholt är Göteborgsmoderaternas talesperson i trafikfrågor. Regeringen gav så sent som i juni klartecken till Trafikverket att genomföra Västlänken. Det Västsvenska paketet är avgörande för att skapa fler jobb, bättre tillväxt och en bättre miljö i Göteborgsområdet.

facebook Twitter Email