Nya ansikten på partidistriktets expedition!

På sistone har partidistriktets expedition förstärkts med två nya ansikten. Förra veckan började partidistriktets nye förste ombudsman (chef för partidistriktets expedition), Arvid Hedeborg, sitt arbete och för ett par veckor sedan började Alfred Johansson sitt arbete som projektanställd ombudsman. Under ett halvår ska han arbeta bland annat med medlemsmottagande. Nedan får du bekanta dig mer med Arvid och Alfred!

Arvid Hedeborg, förste ombudsman
Vi hade ju en presentation av dig när du anställdes, men berätta lite kort om din bakgrund!
Göteborg blir den fjärde svenska staden eftersom jag är uppvuxen i Gävle och Stockholm och nu bott senaste sju åren i Västerås. Så det är mycket spännande att byta landets östra sida mot väst. Min examen är i internationella relationer från Stockholms universitet. Jag började arbeta 2012 som politisk sekreterare för S i Västmanlands landsting och blev därefter förste ombudsman i Västmanlands partidistrikt från 2015 fram till nu. Jag engagerade mig i partiet under studenttiden för femton år sedan. Jag har alltid gillat att skriva och fått göra det i olika sammanhang inom kultur och idrott också.

Har du hunnit komma tillrätta i din nya hemstad?
Undan för undan börjar jag förstå spårvagnskartan och lära mig stadsdelarna, så det går i rätt riktning. Jag har fått ett jättefint välkomnande av alla i partiet jag träffat vilket varit trevligt. Nu när jag är nere i Göteborg så kommer medlemmarna naturligtvis träffa mig på partidistriktets expedition eller ute på partiets aktiviteter, men bli inte överraskad om ni springer på mig ute på någon teater, konsert, fotbollsmatch eller stans trevliga caféer också.

Nu när du äntligen är på plats, vad ser du mest fram emot att börja arbeta med?
Det är tider nu i svensk socialdemokrati som kommer kräva mycket arbete av alla och jag hoppas kunna bidra i organisationen till att vi nu gör ett starkt 2020 med mycket partiverksamhet, dialog med väljarna, stark facklig-politisk samverkan och en vändning uppåt opinionsmässigt. Att stärka socialdemokratin är naturligtvis primära målet så vi når framgångar i valet 2022 och att göteborgarna ska se partiet som det breda samhällsbyggande partiet på alla nivåer. Det är min ambitionsnivå för kommande år och det känns bra att vi är många medlemmar som ska hjälpas åt med detta!

Alfred Johansson, projektanställd ombudsman
Berätta, vem är du?

Mig har ni nog sett tidigare springandes på föreningsmöten ute i västra Göteborg och på SSU-aktiviteter. För det är precis där jag kommer ifrån – Fiskebäck och mitt engagemang för socialdemokratin väcktes genom SSU. På fritiden, utöver att rodda med politikutvecklingsgruppen för utbildning och uppdraget i utbildningsnämnden, syns jag nog mest på Andra Långgatan med ett gäng härliga kompisar. Eller framför en riktigt bra serie med min sambo i Sandarna där jag bor nu. Annars är jag en glad prick som gillar att vara nära havet eller att spela datorspel!

Vad kommer du att arbeta med?
Jag har fått den otroligt roliga uppgiften att få ansvara för medlemsmottagandet. För en organisation som i grunden bygger på medlemmars engagemang är det ju så viktigt att vi växer. Att fler medlemmar söker sig till oss och får ett bra bemötande så de förhoppningsvis väljer att få utlopp för sitt samhällsengagemang inom socialdemokratin. Jag ser verkligen fram emot att få träffa och välkomna alla förväntningsfulla nya medlemmar!

facebook Twitter Email