Kommentarer angående valberedningens förslag till ny distriktsordförande

Kontaktpersoner:
Vivi-Ann Nilsson, sammankallande i valberedningen. Tel 0704-533700
Mattias Jonsson, föreslagen ny ordförande. Tel 0705-464449
Eva-Marie Rasmusson, förste ombudsman. Tel 0727-16733

– Vi har i valberedningen haft fem väldigt dugliga kamrater som ordförandekandidater att välja bland säger valberedningens sammankallande, Vivi-Ann Nilsson. Vi fastnade till slut för Mattias Jonsson för hans fackliga erfarenhet, hans vana vid att lösa konflikter, han har ett brett kontaktnät och ett brett stöd i partiet här i Göteborg. Han har också lång erfarenhet av parti- och styrelsearbete och har en bred politisk kompetens.

– Det är jätteroligt att få förtroendet av valberedningen till ett så viktigt uppdrag som ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg säger Mattias Jonsson. Vi behöver en förnyelse av partiet, ena partiet, få fler medlemmar och kunna ge svar på de frågor som medborgarna ställer sig. Med min erfarenhet av förenings- och fackligt arbete känner jag mig rustad för det och redo att axla ansvaret. Därför tackade jag ja till att bli nominerad. Men det är kongressen som avgör frågan.

Mattias Jonsson är uppvuxen i Lysekil där han var ordförande i SSU och fullmäktige från 1994. Han har vidare varit IF Metalls ordförande på Volvo i Uddevalla, ordförande i IF Metalls s-förening i Göteborg, ombudsman och är idag riksdagsledamot. Mattias är 44 år, bor i Kviberg och har en dotter.

 

facebook Twitter Email