Jonas Attenius vald till ny gruppledare

Jonas Attenius valdes ikväll enhälligt till ny gruppledare i kommunstyrelsen för Socialdemokraterna i Göteborgs kommun, vid en extrainsatt distriktskongress i Folkets Hus. Han ersätter därmed Marina Johansson, som varit tillfällig gruppledare sedan februari, och blir den som kommer utmana Moderaterna om kommunstyrelsens ordförandeklubba i valet 2022.

– Känslan är obeskrivlig och uppdraget svårt, men jag är helt övertygad om att vi, tillsammans, kan bygga en starkare socialdemokrati, bekämpa klassklyftorna och sätta välfärden först. Nu kör vi!

– För mig innebär socialdemokrati att minska klassklyftorna – på riktigt. Nu är det dags att sätta välfärden först. I ett läge där ekonomin försämras säger vi socialdemokrater nej till vinstjakt i välfärden, kortsiktiga projekt och dyra privatiseringar.

Jonas Attenius är relativt ny i partipolitiken. Efter 26 år som byggnadssnickare kom han in i stadshuset 2015. Han brinner för välfärden, och i synnerhet för välfärdspersonalen.

– Det är välfärdspersonalens villkor som ligger mig närmast hjärtat. Ingenting gör mig mer förbannad än när högern försöker fulbespara längst ut i linjen genom att försämra för personalen i välfärden – försämringar som främst slår mot lågbetalda kvinnor, säger Jonas Attenius.

facebook Twitter Email