Hallå där Johannes Vidén, en av många nya medlemmar i Socialdemokraterna i Göteborg!

Göteborgs partidistrikt har värvat tredje bäst i landet och nått halvårsmålet gällande föreningars värvning. Du har gått med i föreningen S i Centrum som har flest nya medlemmar i antal detta halvåret. Men berätta, vem är du?
– Jag heter Johannes och är 35 år. Jag jobbar som lokförare hos SJ vilket är ett otroligt härligt jobb. Jag har arbetat fackligt i snart 10 år och är fackligt förtroendevald samt vice ordförande i fackklubben i Göteborg. Jag bor i Johanneberg med min fru och har en bakgrund som musiker. Jag sjunger och skriver musik inom gubbrockgenren såklart! Stora intressen i livet är alltså musik, böcker, politik och fackligt arbete.

Efter så många år inom facket, vad fick dig att tillslut ta steget in i Socialdemokraterna?
– Jag är helt enkelt socialdemokrat. Och socialdemokratin är ju i grund och botten en folkrörelse som därmed behöver många och engagerade medlemmar. Så det kändes självklart att som socialdemokrat gå med i partiet. Dessutom stärkte åren med en alliansstyrd regering min övertygelse om att Sverige behöver socialdemokratin och då behövs det som sagt engagerade medlemmar.

Du är ju engagerad i facket för att förbättra din arbetsplats men är det något speciellt du vill förändra i samhället eller där du bor med ditt engagemang i Socialdemokraterna?
För mig handlar det fackliga engagemanget om att att engagera sig för en rättvis och bra arbetsplats och driva på för att förbättra. Jag ser facket som det absolut viktigaste för att förändra samhället. Det är ju bara att lära från historien – då är det facket som fått till förändring. Men för det krävs ett enat LO-kollektiv och jag vill vara med och återupprätta det genom att öka stödet för Socialdemokraterna. Med mitt nytt engagemang i partiet vill jag göra allt jag kan för att få bort borgarna från makten i Göteborg då Göteborg nu går åt helt fel håll. Corona har ju också visat att det behövs ett starkare samhälle. En välfärd som inte har massa hål utan det krävs ett rejält skyddsnät och att få bort vinsterna i välfärden.

Johannes, väldigt kul att du har valt att engagera dig och du behövs verkligen i kampen för att få tillbaka Socialdemokraterna bakom rodret i Göteborg. Välkommen till partiet!

facebook Twitter Email