92 av 100 göteborgare nöjda – det är inte vi

 

92 av 100 göteborgare trivs bra eller mycket bra med livet i Göteborg, visar en Sifo-mätning. Bara en procent trivs inte alls.

?Det är glädjande att göteborgarna är nöjda med sin stad. Göteborg är en attraktiv och växande stad där byggandet ökar och framtidens företag utvecklas? säger Anna Johansson, ordförande för socialdemokraterna i Göteborg. 

?Fler barn än någonsin får börja lära för livet redan i förskolan, unga får en bra utbildning och de flesta äldre är nöjda med omsorgen. Men som politiker är jag inte nöjd. Det mycket kvar att göra för att Göteborg ska fortsätta utvecklas som framtidsstad.?

Undersökningen är gjord av SIFO på uppdrag av Västsvenska Handelskammaren och refereras i GP 17 februari 2014 .

Undersökningen visar att kvinnor trivs särskilt bra i Göteborg. Mer än 60 procent ger staden högsta betyg på trivselskalan. Motsvarande bland männen är 47 procent. Mest attraktivt anser göteborgarna att staden är som boendeort och besöksstad.

De som är mest nöjda med Göteborg som jobbstad är kvinnor i åldern 18-29 år och män 50-59 år. De som trivs sämst är män i åldern 18-29 år, som ger ett lågt betyg till Göteborg som jobbstad.

 

 

facebook Twitter Email