Sänkt skatt för pensionärer i Göteborg

Den S-ledda regeringen sänker skatten för pensionärer mer än tidigare lovats. I Göteborg kommer ungefär 85 393 pensionärer få sänkt skatt.

Den så kallade pensionärsskatten, att pension beskattas högre än lön, har med rätta retat många pensionärer och vi socialdemokrater har lovat rätta till orättvisan. Jag blir därför oerhört glad över nyheten om att pensionärsskatten nu ska sänkas ytterligare. Redan den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för ungefär 75 procent av alla personer över 65 år. Fram till 2020 ska den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare tas bort helt och hållet.

Detta kunde vi höra under presskonferensen med Stefan Löfven och Magdalena Andersson idag. Det är en del av budgetpropositionen för 2018 som bidrar till att utveckla den svenska modellen.

I Göteborg innebär detta att skatten sänks för ungefär 85 393 pensionärer från och med 1 januari 2018. Har du som pensionär en inkomst på 17 000 kronor i månaden sänks skatten med 410 kronor per månad. Tillsammans med det höjda bostadstillägget innebär det t.ex. att en ensamstående pensionär får upp till 900 kronor mer i plånboken varje månad.

Regeringen fortsätter leverera också till den äldre delen av befolkningen. Utöver skattesänkningarna och bostadstillägget har billigare tandvård för äldre, kostnadsfri primärvård för alla över 85 och stora satsningar på äldreomsorg och sjukvård genomförts. Alla ska kunna leva livet fullt ut och känna trygghet också på ålderns höst!

 Anna Johansson, Riksdagsledamot för Göteborg

facebook Twitter Email