5 miljarder extra till välfärden – så sparkar vi igång 2020

Nu sparkar vi igång det politiska året 2020 med att den socialdemokratiskt ledda regeringen idag föreslår 5 miljarder extra till välfärden. Totalt handlar det nu om satsningar på över 10 miljarder kronor som ska gå till sjukvården, omsorgen och tryggheten.

Pengarna behövs. Också i Göteborg. Nu är det upp till det borgerliga styret i Göteborg och Västra Götalandsregionen att använda dem på bästa tänkbara sätt. Sjukvårdsköerna måste kortas, personal anställas och omsorgen stärkas.

Det är med glädje som vi konstaterar att M och Kd också har insett att vi måste ha en bra välfärd. Det går före skattesänkningar för de rikaste.

I budget efter budget har vi socialdemokrater prioriterat välfärden och tryggheten. 1 100 nya poliser har anställts sedan vi tog över regeringsmakten, och polismyndigheten har fler anställda än någonsin.

Sveriges pensionärer har fått bättre ekonomi, med upp till 1 400 kr mer i månaden när bostadstillägget höjts och skatten sänkts. Vi har tagit bort den orättfärdiga skatteklyftan mellan arbetstagare och pensionärer. Svenska elever lär sig mer i skolan, skolresultaten har stigit och är de högsta sen 2006.

2020 blir året där vi satsar ytterligare på våra trygghetssystem. Det är så vi bygger ett starkt samhälle och ett tryggt Sverige som håller ihop.

Göteborgs socialdemokratiska ledamöter
Mattias Jonsson
Anna Johansson
Gunilla Carlsson
Johahn Büser

facebook Twitter Email