Riksdagsledamöter

Anna arbetar för det jämlika samhället, Mattias driver näringsfrågor, Gunilla värnar allas rätt till ett arbete med schyssta villkor och Johan brinner för en progressiv miljö- och klimatpolitik. Tillsammans arbetar de, varje dag, för att skapa framtidstro och att utveckla den svenska modellen.

Läs mer om Göteborgsbänkens politiska ansvarsområden här

Anna Johansson
Stan växer och moderniseras i ett positivt utvecklingssprång. Vi vill att den utveckling ska komma alla göteborgare till del. Här ska alla, nya och gamla göteborgare, gå till jobbet eller skolan, ta ansvar och känna trygghet i stan. I det nya Göteborg satsar vi på jämlikhet för det är både rätt och smart.

Alla göteborgare tjänar på minskade klyftor.

Facebook  Instagram  Twitter  Sagt och gjort i riksdagen

 

 

Mattias Jonsson
Jag bor på Kviberg, är född 1974, och har varit fackligt aktiv på Volvo. Som riksdagsledamot vill jag i näringsutskottet driva på för fler och trygga jobb, där heltid är norm och att kollektivavtalen värnas. För fler jobb behöver både små och större företag förutsättningar för innovation, export och tillväxt förbättras. Göteborg behöver en infrastruktur där både människor och varor kan förflyttas effektivt och miljövänligt.
Telefon: 070-546 44 49 E-post: [email protected]
Facebook  Instagram  Twitter  Blogg  Sagt och gjort i riksdagen

Gunilla Carlsson
Jag är född 1966 bor i Backa med min sambo och våra två barn. Som kulturpolitiker i riksdagen har jag sett konstens och kulturens möjligheter att bidra till ett rikare liv. För alla, oavsett bakgrund. Min vision är allas rätt till ett arbete med schyssta villkor, att barn och unga får den bästa av utbildningar och alla att ska känna trygghet i vården. Ett jämlikt samhälle som håller ihop är viktigare än fortsatta skattesänkningar.
Telefon: 070-218 91 13 E-post: [email protected]
Facebook  Instagram  Twitter  Blogg  Sagt och gjort i riksdagen

Johan Büser
Jag bor i centrala Göteborg och är född 1983. Jag vill se ett bättre Sverige där vi håller ihop och där alla får en chans. När ungdomar hamnar utanför, när ojämlikheten avgör och påverkar de ungas livsvillkor, krävs socialdemokratisk välfärdspolitik. Jag brinner för att alla unga skall få studera eller jobba, får ta ansvar och känna trygghet, och just därigenom bli fria. I riksdagens miljöutskott och EU-nämnd vill jag arbeta för en progressiv miljö- och klimatpolitik.
Telefon: 072-538 42 61 E-post: [email protected]
Facebook  Instagram  Twitter  Blogg  Sagt och gjort i riksdagen

 

 

Uppdaterad senast 2017-08-07

facebook Twitter Email