#1 Ann-Sofie Hermansson

fd. Industriarbetare 53 år Lundby till kommunfullmäktige

På 80-talet jobbade jag som truckförare Volvo och blev snabbt fackligt engagerad. Det var en väldigt bra start på ett liv i politiken, att erfara jobbet på golvet, de fackliga utmaningarna men också den starka yrkesstoltheten. Jag har jobbat som sakkunnig för Göran Johansson och Mona Sahlin, och för socialdemokraterna i EU-parlamentet. Sedan 2016 är jag kommunstyrelsens ordförande. Först blev jag väldigt förvånad att över frågan om att kandidera till det uppdraget – nu känns det som jag förberett mig hela livet.

Jag älskar Göteborg. Stan växer så det knackar och kombinationen av tunga industrier, forskning i framkant och sjudande kreativitet är fantastisk. Men Göteborg behöver vävas ihop. Idag finns stora skillnader mellan göteborgarna, mellan de som har och de som inte har. Jag vill skapa en jämlik stad, där skillnader i inkomst och bakgrund inte påverkar möjligheterna till ett bra liv. För det krävs klassisk socialdemokratisk reformpolitik – med fokus på utbildning, bostäder och välfärd.

facebook Twitter Email