#4 Jonas Attenius

Byggnadssnickare 50 år Västra Hisingen till kommunfullmäktige

Med tanke på min bakgrund så blir det naturligt att frågor kopplat till jobb och etablering ligger mig varmt om hjärtat. Bl.a. genom att skapa förutsättningar för arbete och/eller studier i nära samverkan mellan fack och arbetsgivare för att förbättra matchningen på arbetsmarknaden. Det är även viktigt att vi värnar den svenska modellen, att vi har schyssta villkor för löntagarna och att vi använder våra upphandlingar på ett klokt sätt där vi ställer rätt krav som är möjliga att följa upp.

Mycket av min kraft att arbeta politiskt hämtar jag i vardagen, i alla möten i en mängd olika sammanhang. Jag kan konstatera att det emellanåt finns stora skillnader i möjligheterna att forma sitt eget liv utifrån sina egna drömmar och förväntningar. Denna insikt gör att jag drivs av ett förhållningssätt att arbeta för att varje enskilt beslut vi fattar leder till minskade klyftor och ett jämlikare samhälle. På det rent personliga planet hämtar jag kraft nära min familj och nära havet.

facebook Twitter Email